Politika zasebnosti

Ta dokument ureja zbiranje, obdelavo in hrambo osebnih podatkov, ki jih Zadruga Natura z.o.o. in Konzorcij Zakladi doline Mirne zbirata od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so razna e-obvestila, povabila, Klub odjemalcev ZDM in ostali produkti Zadruge Natura z.o.o. ali Konzorcija Zakladi doline Mirne. Ker Zadruga Natura z.o.o. opravlja vse operativne in strokovne storitve za Konzorcij Zakladi doline Mirne v svojem imenu je Zadruga Natura z.o.o tudi zavezanec in upravljavec osebnih podatkov za Konzorcij. Zato v nadaljevanju dokumenta uporabljamo samo Zadruga Natura tudi za zadeve Konzorcija Zakladi doline Mirne oziroma je to posebej dodatno označeno.

Zadruga Natura, zadruga lokalne samooskrbe z.o.o. (v nadaljevanju Zadruga Natura) se zavzema za spoštovanje temeljnih pravic in izkazuje posebno skrb varovanju osebnih podatkov in njihovi obdelavi.

Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Zadruga Natura, zadruga lokalne samooskrbe z.o.o.
Prelesje 34A, 8232 Šentrupert
Telefon: 07 34 35 600
e-mail: info@zadruga-natura.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine Zadruge Natura (e-obvestila, povabila, Klub odjemalcev ZDM in ostale produkte Zadruge Natura) morate izpolniti obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani Zadruga Natura z.o.o. ali  Konzorcij Zakladi doline Mirne.  Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in potrditvijo posredujete Zadrugi Natura naslednje kontaktne podatke:

Ime
Priimek
Naslov  (naslov, poštna številka, kraj) – le v primeru konkretnega naročila

Telefon
E-naslov

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, povabil, Kluba odjemalcev ZDM in ostalih produktov Zadruge Natura z.o.o. ali Konzorcija Zakladi doline Mirne, na katere ste se naročili. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-novic, povabil, Kluba odjemalcev ZDM  in ostalih produktov Zadruge Natura z.o.o. ali Konzorcija Zakladi doline Mirne.

Zadruga Natura nedvoumno izjavlja, da zbrane podatke ne obdeluje, jih ne grupira, jih ne analizira, niti statistično obdeluje. Vašeosebne podatke ne posredujemo drugim družbam.

Zadruga Natura spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, obdelavi in hrambi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Glede na to, da obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Zadruga Natura določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na Zadruga Natura, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Zadruga Natura ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom  nepredvidljiv medij.

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, povabila, dogodke, Kluba odjemalcev ZDM in ostale produkte Zadruga Natura obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani Zadruga Natura z.o.o. ali Konzorcija Zakladi doline Mirne, na spletnih naročilnicah označite polje za dovoljenje pošiljanja e-novic ali izpolnete prijavnico za prejemanje e-novic. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo odjava, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Zadruge Natura oz. preko elektronske pošte na naslov: info@zadruga-natura.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah Zadruge Natura. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu info@zadruga-natura.si.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@zadruga-natura.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Zadruga Natura hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic, povabil, članstva Kluba odjemalcev ZDM in ostalih produktov Zadruge Natura), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani Zadruge Natura z.o.o. ali Konzorcija Zakladi doline Mirne in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu Zadruga Natura z.o.o. blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Zadruga Natura izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strain in shrani njene nastavitve z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strain in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika, vendar večina brskalnikov samodejno sprejme uporabo piškotkov. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov najdete tudi na www.aboutcookies.org, o storitvah Google Analytics pa na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

error

Bi radi še s kom delili te informacije ....

Follow by Email
Facebook